21 Haz 2019

Bir YouTuber, Yeni Mac Pro İle Peynir Rendeledi

Bir YouTuber, Yeni Mac Pro İle Peynir Rendeledi

Yeni Mac Pro İle Kolaylıkla Peynir Rendeleye bilirsiniz


Winston Moy adlı bir YouTuber, Apple'ın çok tartışılan rende dizaynının aslında ne kadar iş yapabileceğini test ettiği bir video yayınladı. CNC makinesi sayesinde Apple'ın bu dizaynının bir kopyasını yapan Moy, dizaynın peynir rendelemeye ideal olmadığını göstermiş oldu.

Haziran ayının başında Apple, hem fiyatıyla hem de dizaynıyla çok tartışılan yeni Mac Pro'sunu duyurdu. Yeni Mac Pro'nun fiyatı bir yana, dizaynının rendeye benzemesi birtakım kesimler doğrulusunda çok ağır eleştirildi. Hatta bu konuyla alakalı olarak ev ürünleri yapan IKEA da Apple ile dalga geçen bir rende reklamı hazırladı. Yeni Mac Pro'nun dizaynı tam unutulmaya başlamıştı ki bir YouTuber, vakası tekrardan hatırlattı. CNC makineler ile çalışan ve yaptığı çalışmaları YouTube kanalı üzerinden paylaşan Winston Moy, Mac Pro'nun sahip bulunduğu dizaynın bir kopyasını kendi CNC cihazında üretti. 6.000 dolarlık fiyatıyla dikkatleri üstüne çeken Mac Pro'nun rende fonksiyonuni ne kadar yerine getirebileceğini deneyimlemek isteyen Moy, videonun sonucunda bunun testini de yaptı. Fakat meydana çıkan sonuç, Mac Pro'nun iyi bir rende olmadığı yönündeydi.

Aslına bakacak olursak Mac Pro'nun bu şekilde tasarlanmasının rendeyle uzaktan yakından alakalı yok. Bunu hepimiz biliyoruz. Bu dizayn hava akışı merkezli olarak geliştirildi ve fonksiyonu da bilgisayarın iç kısmına havanın girmesini sağlamak. Moy da esasen bu videoyu hazırlama amacının bu dizaynın ne kadar iyi bir rende olacağını test etmekten ziyade, işin mühendislik kısmının gerektirdiği zorluk ve uğraş bulunduğunu söylüyor. İşte Winston Moy doğrulusunda yayınlanan o video;



Apple'ın bu dizaynının bir peyniri rendelemek amacıyla o kadar da iyi olmadığını bundan sonra net bir şekilde görmüş olduk. Zaten kimsenin de yüksek bir ücret karşılığında alcağı Mac Pro'da peynir ya da başka yiyecekleri rendeleyeceğini düşünmüyoruz.



2 yorum:

  1. adam o kadar para vermiş bir zahmet yapsın :D

    YanıtlaSil
  2. bu benzetmenin tek faydası Apple reklam yapmasına gerek kalmaması

    YanıtlaSil