21 Haz 2019

Hayatımızı kolaylaştıran pratik bilgiler


Hayatımızı kolaylaştıran pratik bilgiler
Domateslerin çabuk çürümesini önlemek için koparılan kısımlarının aşağıda kalması gerekir. Bu sayede domatesin koparıldığı yerden nem ve hava girişi engellenmiş olur. Ayrıca domatesler oda sıcaklığında buzdolabında olduğundan daha uzun süre dayanır.

Hayatımızı kolaylaştıran pratik bilgiler
Tencerenin başında beklemek istemediğiniz zamanlarda taşmasını önlemek için tahta bir kaşığı tencerenin üzerine yatay şekilde yerleştirebilirsiniz.


Hayatımızı kolaylaştıran pratik bilgiler
Zencefili soymak için kaşık kullanabilirsiniz.

Hayatımızı kolaylaştıran pratik bilgiler
Muzun daha uzun süre dayanması için koparıldığı yere plastik sarmanız yeterlidir.

Hayatımızı kolaylaştıran pratik bilgiler
Elmaların renk değiştirmesini de 2 ölçek su ve 1 ölçek bal ile önleyebilirsiniz.

Hayatımızı kolaylaştıran pratik bilgiler
Sarımsağı kolayca soymak için dişlerini bıçağın yan tarafıyla ezmeniz yeterlidir. Kabukları kolayca ayrılacaktır.

Hayatımızı kolaylaştıran pratik bilgiler
Fazla yumuşamış tereyağını bir kase içerisinde buza batırırsanız hızlıca donacaktır.


Hayatımızı kolaylaştıran pratik bilgiler
Yarı yumuşak peynirleri ortalığı kirletmeden rendelemek için 30 dakika önceden buzluğa koymanız yeter.

Hayatımızı kolaylaştıran pratik bilgiler
Patatesi önce kaynar suya sonra da buza koyarsanız kabuğundan kolayca ayırabilirsiniz.

Hayatımızı kolaylaştıran pratik bilgiler
Limon gibi asitli meyveleri daha sulu hale getirmek için mikrodalga fırında 15-20 saniye ısıtmanız yeterli.

Hayatımızı kolaylaştıran pratik bilgiler
Tereyağı buzdolabında fazla donduysa ve hemen kullanmanız gerekiyorsa rendeleyerek ihtiyacınız kadarını elde edebilirsiniz.

Hayatımızı kolaylaştıran pratik bilgiler
Açılmayan kavanoz kapağını sıcak suyun altına tutarsanız metal genleşir ve kavanozu kolayca açabilirsiniz.

Hayatımızı kolaylaştıran pratik bilgiler
Yeşil bir muzu sarıya veya çok sert bir şeftaliyi biraz daha yumuşak hale getirmek için tek ihtiyacınız kağıt bir torba. Meyveler kağıt torba içerisinde saklandığında içeriğindeki etilen gazı ile tepkimeye girer ve daha hızlı olgunlaşır.

Hayatımızı kolaylaştıran pratik bilgiler
Yumurtanın kabuğunu kolayca soymak için kaynattığınız suya bir miktar sirke veya karbonat ekleyin.


Hayatımızı kolaylaştıran pratik bilgiler
Patatesleri doğradıktan sonra soğuk suda bekletirseniz kahverengileşmesini önlersiniz.

Hayatımızı kolaylaştıran pratik bilgiler
Parmağınıza kıymık batarsa... 
Zarar görmüş bölgenin üzerine iyice olgunlaşmış bir muzun birkaç dilimini koyun ve bir bandajla kapatın.

Hayatımızı kolaylaştıran pratik bilgiler
Muzun içindeki enzimler ciltteki yabancı maddenin çıkmasını kolaylaştıracaktır.

Hayatımızı kolaylaştıran pratik bilgiler
Burnunuz tıkalıysa... 
Bir kaba ılık su koyun ve içine biraz tuz dökün. Bu tuzlu suyu hafifçe burnunuza çekip bırakın.

Tuzlu su burundaki damarları rahatlatacak. Burnunuz açılacak ve rahatça nefes alabileceksiniz.

Hayatımızı kolaylaştıran pratik bilgiler
Ayaklarınız kokuyorsa... 
Ayaklarınızı talk pudrasıyla ovun ve sonra kurutun(tabii ki temiz!) çorabınızı giyin.

Bu, bir süre için ayağınızın terlemesini ve bunun sonucunda koku oluşmasını engelleyecek.



1 yorum: