10 Tem 2019

ABD, şirketlerin Huawei ile iş yapmalarına izin verdi

ABD, şirketlerin Huawei ile iş yapmalarına izin verdi


ABD, şirketlerin Huawei ile iş yapmalarına izin verdi



















ABD Başkanı Donald Trump’ın yönetimi, Amerikan ticaretinin Çin şirketi Huawei ile işbirliği konusundaki kısıtlamaları yumuşattı. Bu, kaynaklarını Beyaz Saray’dan alıntı yaparak, yetkili yayın olan Financial Times tarafından yazıldı.
ABD Ticaret Departmanı başkanı Wilbur Ross, telekomünikasyon ekipmanlarının Amerikan şirketleri tarafından Çinli üreticilere satışının yasaklanmasının yalnızca ulusal güvenliği tehdit ettiğinde uygulanacağını söyledi.
İKİ HAFTA ÖNCE OSAKA G20 ZİRVESİNDE AÇIKLANAN BAŞKANLIK DİREKTİFİNİ UYGULAMAK İÇİN TİCARET BAKANLIĞI, ABD ULUSAL GÜVENLİĞİNİ TEHDİT ETMEYEN ÜRÜNLER SATMAK İÇİN LİSANSLAR VERECEK.
İki hafta önce ABD başkanı Washington ve Pekin’in Osaka’daki G20 zirvesinde Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ile görüştükten sonra bir ateşkes anlaşmasını açıkladı . Ancak, Huawei hala kara listede yer alıyor: onunla iş yapmak için Amerikan şirketlerinin bir lisans almaları gerekecek.
Ross, lisansların veriliş tarihinin ne olacağını belirtti. Kısıtlamaların azaltılması “sınırlı bir süre için” geçerli olacaktır. Muhtemelen, Çin ile müzakerelerde ilerleme kaydedilmemişse, ABD tekrar Huawei’ye olan tutumunu sıkılaştırabilir.

ABD, şirketlerin Huawei ile iş yapmalarına izin verdiBu yılın mayıs ayında, Başkan Trump, ABD şirketlerinin Huawei ürünlerini satmak için ihracat teslimatlarını lisanslamaları gerektiğini açıkladı. Sonra ABD Ticaret Bakanlığı, Çin şirketini “kara listeye” ekledi, ardından Google , Microsoft ve diğerleri birçok kez onunla ilişkileri askıya aldı .
Kaynak: Financial Times

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder