10 Tem 2019

Çalınan Telefonu IMEI Kodu ile Bulma

Çalınan Telefonu IMEI Kodu ile Bulma



Çalınan Telefonu IMEI Kodu ile Bulma

Bu yazımızda çalınan cihazları IMEI numarası üzerinden nasıl bulacağınızı bahsetmeden önce IMEI numarasının ne olduğundan bahsedelim. IMEI’nin açılımı Uluslararası Mobil Cihaz Kodudur. Her telefonun aynı zamanda bir IMEI numarası vardır. Cihazın sahte olup olmadığını ya da ne zaman üretildiğine dair bilgilere bu kodsayesinde sahip olabilirsiniz.
Bizim TC kimlik numaralarımız nasıl yer alıyorsa cihazlar için de IMEI kod yer almaktadır. Bu numaralar özel numaralardır ve başka cihazda bu numaralar yer almaz. Çalınan bir cihazı IMEI numarası sayesinde bulmak da mümkündür. IMEI numarasını telefonunuz üzerinden ulaşabilirsiniz. Aynı zamanda cihazın kutusunda ya da faturasının üzerinde de IMEI numarası yer almaktadır.
Çalınan Telefonu IMEI Kodu ile Bulma
Cihazınız çalındığı zaman IMEI numarasını bilmeniz gerekmektedir. Fatura ya da telefon kutusundan IMEI numarasını öğrendikten sonra adli kurumlara başvurmanız gerekecektir. Adli kurum tarafından BTK resmi süreci başlatılacaktır ve ilerletilerek GSM operatörü ile iletişime geçer. GSM operatörleri tarafından da cihazın nerede olduğuna dair konum bilgisi alabilirsiniz. Bu durum adli sürece gireceği için cihazın konum bilgilerine ulamak mümkündür.
Adli kurumlardan çalıntı ihbarında bulunacağınız gibi e-Devlet sistemi üzerinden de kayıp ya da çalıntı ihbarında bulunabilirsiniz. Sistem üzerinde kayıp ya da çalıntı ihbarı alındığı zaman size SMS ile telefon hakkında bilgi gönderilecektir. Daha sonra ise cihazınız kapatılacaktır. Bazı kişiler tarafından IMEI numarası klonlanır ve durum bu şekilde olunca çalınan telefonunuzun yerini tespit etmek oldukça zorlaşır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder