8 Tem 2019

Pablo Escobar Kimdir ve Escobar Hakkında 35 İlginç Gerçek

Pablo Escobar Kimdir ve Escobar Hakkında 35 İlginç Gerçek



Pablo Escobar Hakkında 35 Şaşırtıcı Gerçek
Pablo Escobar ile ilgili görsel sonucu1980’lerde dünya üzerinde gerçekleşen uyuşturucu trafiğinin hemen hemen tamamını kontrol altında tutan Pablo Escobar, her kesimce az çok tanınmaktadır. Son zamanlarda Netflix üzerinden kendini anatan bir dizi ile artık Pablo Escobar ismi daha da çok duyulmaya başlanmıştır. Dizinin adı ise Narcos. Ancak uyuşturucu baronu Escobar hakkında bilmediğiniz daha başka şeylerde bulunuyordur. Bu yazımızda Pablo Escobar ile ilgili bilgileri siz değerli okuyucularımız için derledik.
Tam adı Pablo Emilio Escobar Gaviria olsa da kendisi Pablo Escobar ismi ile bilinmektedir. Kolombiya uyruklu uyuşturucu baronu olan bu kişi, ölümünden sonra aradan yıllar geçmiş olsa da insanlar tarafından her daim merak edilen bir isim olmuştur. Çünkü o yaşadığı döneme damga vurmayı başarmış, 80’li yılların en büyük uyuşturucu baronu olmuş ve dünyadaki tüm uyuşturucu trafiğini kendi kontrolü altına almayı başarmış bir kişidir. İlk olarak araba hırsızlığı suçlaması ile karanlık dünyaya giriş yapmış ve ardından kendi bölgesindeki uyuşturucu kartelini öldürtmüş, bundan sonra da yoluna engel olan herkesi teker teker ortadan kaldırmayı başarmıştır.

1987 yılındaki Forbes dergisinin yapmış olduğu bir araştırmaya göre dünyanın en zengin 7. Kişisi olarak tanıtılmıştır. Asıl işi uyuşturucu baronluğudur fakat yapmış olduğu hayır işleri ile de kendi halkının gözünde bir kahraman olmayı başarabilmiştir. Ancak bu hayırsever kişi imajını koruyamamış ve devlete karşı savaş açmıştır. En sonunda ise kurşuna dizilerek öldürülmüştür.
Şimdilerde ise Pablo Escobar’ın hayatını konu alan Narcos dizisi ile bu kişiyi merak edenlerin merakları giderilmeye çalışıyor. Biz ise bu yazımızda bu kişinin hayatında yer almış önemli olayları ve kendi döneminin en büyük uyuşturucu baronu olmuş Escobar hakkındaki şaşırtıcı gerçekleri madde madde sizlere sunacağız.  Bu maddelere geçmeden önce kısa kısa Pablo Escobar’ı tanımakta fayda olduğunu düşünüyoruz.
Ä°lgili resim

Pablo Escobar Kimdir?

Tüm dünyanın ismini duyduğu Kolombiya asıllı uyuşturucu kaçakçısı bir adam olan Pablo Escobar’ın hem seveni hem de ondan nefret edenleri bir hayli fazladır.  Bu özelliği ile her zaman dikkat çekmeyi başarmış, her kesim tarafından ilgi ile takip edilmiştir. Escobar, 1949 yılında RioGenerio’da doğmuş ve küçük çaplı suçlara da daha çocuk yaşlarda bulaşmıştır. Karaborsa ürünleri satmaktansa kaçakçılık yaparak daha çok para kazanabileceğini düşünmüş ve bu alanda yasadışı işler yapmaya başlamıştır. Bu sayede kendi alanında hızlı bir şekilde yükselmiş ve kısa zamanda ismini duyurmayı da başarmıştır. Bu alanda kendine rakip olanları bir bir ortadan kaldırarak dünyadaki uyuşturucu trafiğinin neredeyse tamamına hakim olmuştur.
Kendisi 24 yaşında iken 13 yaşında bir kızla tanışmış ve ileride bu kız çocuğu büyümüş ve Escobar’ın eşi olmuştur. Bu küçük kızın ismi ise Maria Victroria Henao’dur. Ailesi her ne kadar istemese de 1976 yılında Maria ile evlenmiştir. Bu evlilikten bir yıl sonra ilk çocukları Juan Pablo dünyaya gelmiş ve 1984 yılında ise Manuela adında bir kız çocukları daha olmuştur. Escobar ise çocuklarına ve eşine fazlaca düşkün birisi olmuştur. Kızı doğum gününde unicorn istediği için bir at satın almış ve bu ata kanat ve boynuz taktırmıştır. Yani Escobar, bir yanda herkesin korkulu rüyası önüne gelen rakipleri tek tek ortadan kaldıran, uyuşturucu baronu bir suç makinesi iken, diğer yandan da ailesine aşırı düşkün bir aile babası olarak görülmektedir.
Pablo Escobar ile ilgili görsel sonucuBunlar dışında yapmış olduğu hayır işleri ile halkın gözüne girmeyi başarmış ve halk arasında bir kahraman imajı yaratabilmiştir. 1991 yılında tutuklanması ile kendine özel oldukça lüks bir hapishane yaptırmış ve izin alarak bu hapishanede kalmıştır. Bu hapishanenin adı ise La Catedral’dir.  Aradan zaman geçtikten sonra başka bir hapishaneye gönderilmek istenince buradan kaçmıştır. 16 ay süre ile kaçmayı başarmış ancak 2 Aralık 1993 tarihine gelindiğinde saklanmış olduğu bir çatıda vurularak öldürülmüştür. Cesedinin yanında polisler gülümseyerek poz vermiş olsalar da, cenazesine binlerce kişi katılmıştır.
Pablo Escobar Hakkındaki Şaşırtıcı Gerçekler
Kısa bir şekilde Pablo Escobar’ı tanıttıktan sonra şimdi bu ünlü uyuşturucu baronu hakkındaki şaşırtıcı gerçekleri sıralamanın zamanı geldi Sadece Narcos dizisini izleyenler acaba onun bu yönlerini biliyorlar mı?
  1. Pablo Escobar Ne Zaman Doğdu?
1 Aralık 1949 yılında çiftçi bir baba ve köy öğretmeni olan bir annenin evladı olarak dünyaya gelmiştir. Toplamda 7 kardeşlerdir. Küçüklükten beri fakir olmayı hiç sevmemiş olması ileride bu işlerin ortaya çıkabileceği hakkında bize ipucu verebilir.
  1. Escobar’ın Çocukluğu
Aslında çocukluktan beri içini hırs bürümüş bir kişiliğe sahiptir. Çünkü Escobar, çocukluk çağında iken ilerleyen yaşlarında milyoner olmayı hayal etmiş ve hep bu hayal üzerine yaşamıştır. Onun arkadaşları oyun oynarken, kendisi sürekli bunları düşünüyormuş. Hatta hayalleri arasında Kolombiya başkanı olmak bile olduğu söyleniyor.
  1. Escobar Suç İşlemeye Ne Zaman Başlamış?
Çok küçük yaşta mezar taşlarını çalıp satarak suç işlemeye başlandığı söyleniyor. Ardından bir araba çalmış ve bu onun profesyonel ilk hırsızlığı olmuş. Daha sonraları ise, kaçak sigara ve sahte piyango biletleri satmış, bu şekilde suç dünyasında adını duyurmuştur.
  1. Escobar’ın Yükselişi
Bu karanlık dünyaya adım attıktan sonra çok hızlı bir şekilde yükselen Escobar, ABD hariç bir çok ülkeye uyuşturucu satmış ve uyuşturucu ticaretini yapabilmek için okyanus adalarından bir tanesine havaalanı yaptırmıştır.
  1. Pablo Escobar Bu Kadar Paket Lastiğiyle Ne Yapmış?
Aylık olarak 2500 adet paket lastiği kullanan escobar, bu lastikleri sadece o ay için satmış olduğu uyuşturuculardan kazandığı paraları balyalamak için kullanıyormuş. Ne kadar zengin olabildiğini siz düşünün.
  1. Escobar’ın Parasının Saklı Olduğu Yerler
Kendisine ait trilyonlarca parayı duvarların içinde, bodrum katlar ve depolarda saklamayı tercih etmiştir. Paraların bulunduğu yerlerde herhangi bir yangın ihtimali ya da sel felaketi gibi durumlarda Escobar’ın kaybetmiş olduğu paraların değer 100 milyon doları bulabiliyormuş. Hatta servetinin %10’luk kısmı her sene fareler tarafından kemiriliyormuş.
  1. Evindeki Manidar Dekorasyon
Pablo Escobar, uyuşturucu ticaretini yapmış olduğu işte kullandığı uçağı, en büyük evine bir hatıra olarak koydurmuştur.
  1. Escobar Her Ne Kadar Suçlu Olsa da, Aynı Zamanda Fedakar ve İyi Bir Aile Babasıymış
Tutuklu bulunduğu hapishaneden kaçmayı başarsa da Kolombiya ormanlarını geçmek hem kendisini hem ailesini oldukça zorlamıştır. Yine rivayete göre bu kaçış sırasında ailesi ile birlikte bir dağ evine sığınmış ve kızının üşüdüğünü görünce de 2 milyon doları kızının ısınmasını sağlamak için ateşe vermiştir.
  1. Escobar’ın En Büyük Korkusu Neydi?
Escobar’ın en büyük korkusu, suçluların iadesi sistemiydi. Bundan dolayı Kolombiya devletine ait olan 10 milyar dolarlık borcu kendi üstlenmiştir.
  1. Escobar’ın Gücü
Escobar’ın lideri olduğu uyuşturucu karteli, Kolombiya devletinden daha büyük ve daha güçlüymüş.
  1. 1993 Yılındaki Büyük Saldırının Şüphelisi
Bu yılda Dünya Ticaret Merkezi’nin en alt katına bir bomba düzeneği yerleştirilmiş ve bu düzeneğin patlaması sonucu bina büyük ölçüde hasar almış, saldırıda 6 kişi ölmüş ve 1000’in üzerinde kişi de yaralanmıştır. Sonuç olarak, bu saldırıyı planlayan ve uygulayan kişiler arasında Pablo Escobar’ın da olduğunu görüyoruz.
  1. Pablo Escobar’ın Learjet’i
Uyuşturucu kaçakçılığı yaparak kazandığı paraları Kolombiya’ya sokabilmek için Learjet markalı bir jet satın almıştır. Bu jetin her uçuşu ile Kolombiya’ya yaklaşık 100 milyon dolar para girişi sağlanıyormuş.
  1. Denizaltıyla Uyuşturucu Taşıyan Baron
Escobar, dediğimiz gibi tüm dünyadaki uyuşturucu ticaretinin tamamını neredeyse kontrol altında tutmayı başardığı için uçaklar, helikopterler, gemi ve tırlar bu ticarete yetmediği zamanlar oluyormuş. Bu gibi durumlarda uyuşturucu kaçakçılığını denizaltı kullanarak gerçekleştirirmiş.
  1. Modern Robin Hood
Evet, belki de onlarca insanı öldüren ve öldürülmesi sağlayan bu adam, bunun yanı sıra modern Robin Hood olarak da nam salmıştır. Çünkü; fakirlere yardım etmeyi seviyormuş, onlar için okul,hastane ev vb. ihtiyaçları yaptırırmış.
15.Halkın Desteğini Kaybeden Escobar
Hapisten kaçtıktan sonra aranmaya başladığı dönemlerde, hem Amerika hem de Kolombiya hükümetlerine savaş başlatmış ve öldürülen her polis başına para ödülü vereceğini söylemiştir. Hatta önceleri arası çok iyi olan bürokrat Cesar Gaviria ile arası açılınca bu kişinin bindiği uçağı düşürtmüş ve 110 kişinin ölümüne neden olmuştur.
  1. Çocuk Kaçakçısı
Kolombiya’nın en büyük ikinci kenti olan Medellin şehrinin yöneticilerinden birisinin çocuğunu kaçırarak ondan fidye istemiş ve istemiş olduğu parayı da elde etmiştir.
  1. Pablo Escobar’ın Hayatı Boyunca Kaç Kişiyi Öldürmüş Olabileceğini Tahmin Edebilir misiniz?
Toplamda 200 yargıç ve 1.000 polis, bunların yanı sıra gazeteci ve bürokratları da işin içine katarsak 4.000 kişiden fazla insanın ölümünden sorumlu tutulmaktadır.
  1. Hatıra Fotoğrafı
ABD Hükümeti’nin her yerde aradığı bir dönemde Escobar, oğlu ile birlikte Amerika’da bulunan Beyaz Saray’ın önünde bir hatıra fotoğrafı çektirmiş ve ABD hükümeti ile resmen dalga geçmiştir.Ä°lgili resim
  1. Pablo Escobar’ın Serveti Ne Kadar?
Oğlu Juan Pablo’nun bir röportajında; Forbes dergisinin yalan haber söylediğini, zira babasının servetinin ne kadar olduğunu kendisinin bile bilmediğini söylemiştir. Veliaht Juan Pablo’nun bu açıklaması da Forbes dergisinden daha inandırıcı gibi duruyor.
  1. Escobar’ın Kullanmış Olduğu Halk Otobüsü
Yine bir firar girişimi esnasında Escobar ve kendi adamları, güvenilecek bir yerlere sığınmak için halk otobüsünü kaçırmışlar. Otobüsün şoför koltuğunda da Escobar oturuyormuş.
  1. Pablo Escobar’ın Yapmış Olduğu İnanılmaz Açıklama
Yapmış olduğu bir açıklamada “Ben çiçek ihracatı yapan, iyi ve dürüst kalpli bir adamım” diyerek, tüm dünya ile dalga geçmiştir.
  1. Escobar’ın Bonny & Clyde Otomobili
İşlemiş olduğu suçları romantikleştirmeyi seven Escobar, Boony Elizabeth Parker ve Clyde Chestnus Barrow gibi dünyanın en ünlü suçlularının, suç işledikten sonra polislerden kaçarken kullandıkları arabayı satın almıştır.
  1. Pablo Escobar ile Eşi
Pablo Escobar’ın 13 yaşında bir kızla konuşmaya başladığında yaşı 24’tü. Aradan 2 sene geçtikten sonra bu ikili evlenmişlerdir.
  1. Escobar’ı Konu Alan Mükemmel Bir Yapım
Orijinal ismi Escobar: Paradise Lost olan dilimizde ise Escobar: Kayıp Cennet olan 2014 yapımı bu filmi izlemediyseniz Escobar’ı tam olarak tanıyamazsınız. Mutlaka izleyin
  1. Pablo Escobar’ın Sıra Dışı Şakaları
Bu isim ne kadar azılı bir katil olsa da çok tuhaf şakaları da yapmayı seven birisi. Evet, çok garip bir durum ama bu gerçek. Mesela, Escobar yanındakilerden birisinden kahve istemiş ve ağzının köpürmesini sağlayacak bir ilacı da o ara içmiş. Bu durum sonunda, kendi adamına şaka yaparak sen beni zehirlemek istiyorsun demiş ve yaklaşık 10 dakika boyuncu adamın kafasına silahını doğrultmuş. Daha sonra şaka olduğunu söylemiş ve mağdur için ömür boyuncu unutamayacağı bir deneyim olmuş.
  1. Çocuklarının Doğum Günlerinde İlginç Gelenek
Aslında bir Meksika adeti olan ve doğum günü ya da daha başka özel günlerde içinde şeker dolu oyuncuklar çocuklara dağıtılırmış. Ancak Escobar bu olayı biraz değiştirmiş ve oyuncakların içine şeker yerine para doldurmayı tercih etmiş.
  1. Escobar ve Sarayları Aratmayan Malikanesi
Toplam büyüklüğü 20 kilometrekare olan bu büyük malikanede Escobar ve ailesi oturuyormuş. Malikanenin ismi Morroquin’dir. İçerisinde hayvanat bahçesi dahi bulunuyormuş. Aklınıza gelebilecek vahşi hayvanların olduğu bir hayvanat bahçesi. Bunun yanı sıra tenis kortu, futbol sahası, havaalanı vb bir çok tesis de malikanenin içerisinde yer alıyormuş.
  1. Ölümünden Sonra Malikanesine Ne Oldu
Escobar öldükten sonra bu malikane bir tema parka dönüştürülmüş.
  1. Escobar’ın Ustaca Tasarlanmış Kaçakçılık Metodu
Escobar, bu suçları işlerken dahice bir metod tasarlamış. Belki de  o dönem kimsenin aklına gelmemiştir. Mesela ürettiği uyuşturucuları Amerika’ya sokabilmek için sıvı kokaine batırılmış pantolonları tercih ediyormuş. Hatta uçak lastiklerinde dahi uyuşturucu taşındığı biliniyor.
  1. “Pablo Escobar My Father” İsimli Kitap Hakkında Ne Biliyorsunuz?
Bu kitabı ünlü uyuşturucu kaçakçısı Escobar’ın oğlu Juan Pablo Escobar kaleme almıştır.
  1. Pablo Escobar’ın Bilinen Ölümü
Su testisi su yolunda kırılır atasözü boşuna söylenmemiş resmen. 1993 yılında yaşadığı bir silahlı çatışma sırasında emniyet güçleri tarafından kurşunlanarak öldürülmüştür. Bu olay neticesinde Amerika Hükümeti; tarihin en büyük insan avı olarak Escobar’ın ölümünü tüm dünyaya duyurmuştur.
  1. Escobar’ın Yakalanma Sebebi
Aslında azılı bir suç makinesi ve katil olmasının yanı sıra ailesine fazlasıyla düşkünmüş. Oğlu ile yapmış olduğu çok uzun süren telefon görüşmeleri O’nun yakalanmasına neden olmuştur.
  1. Escobar’dan Sonra Düzeni Bozulan Kolombiya
Escobar’ın ölümü üzerine tüm uyuşturucu kartelleri kendi aralarında savaşmaya başlamış ve yıllardır Escobar’ın kurmuş olduğu düzen de böylelikle bozulmuştur. Hatta 1994 Fifa Dünya Kupası sırasında kendi kalesine gol atan Andres Escobar’ın öldürülmesi dahi Kolombiya’daki karanlık dünyanın ne kadar bozulduğunu kanıtlar niteliktedir.
  1. Pablo Escobar ve Ailesinin Bilinmeyen Yönleri
Oğullarından Sebastian Morroquin, babası hakkında çekilen Narcos dizisini eleştirmiş ve gerçek hayatta yaşananların çarpıtıldığını dile getirmiştir. Çünkü Escobar ile ailesi, son zamanlarda çok büyük maddi sıkıntılar yaşamışlar. Baba Escobar’ın arandığı dönemde kendisine destek çıkacak hiç kimsenin kalmadığını belirten oğul Morroquin, milyonlarca dolar paraları olduğu halde ülkeden çıkamadıkları için çok büyük sıkıntılar çektiklerini belirtmiştir.
  1. Pablo Escobar İntihar mı Etti?
Yine oğlu Morroquin’e göre baba Escobar, ailesini kurtarabilmek için ölüme bile bile gitmiştir. Çünkü hayatının hiçbir döneminde telefon kullanmamış ancak o sırada oğluna 7 kez telefon açmak zorunda kalmış. Pablo Escobar, kendi mesleğinde telefon kullanmanın ölüm olduğunu dile getirmiştir. Yine bununla birlikte oğluna şunları da sürekli söylermiş. Eğer bir gün düşman tarafından kuşatılacak olursa kendi silahında kurşunların tam olacağını, bunları düşmanlarına yönelteceğini ve son kalan kurşunu ise kendi kafasına sıkacağını söylermiş.
Yine oğluna intihar etmek için sağ kulağa ateş edilmesini oğluna söyleyen Escobar’ın otopsi raporunda da kurşunun sağ kulağından girmiş olduğu belirtilmiştir. Kısacası; dünya üzerinde kendi dönemine damga vurmuş ünlü uyuşturucu kaçakçısı ve azılı bir katil olan Pablo Escobar, oğlunun dediklerine göre ailesini korumak amacıyla ölüme bile bile gitmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder