9 Tem 2019

Dünyanın en küçük 5 ülkesi

Dünyanın en küçük 5 ülkesi


Dünya üzerinde kıta ölçekliğindeki ülkeler bulunurken, mahalle büyüklüğünde ülkelerde bulunmaktadır, nüfus bakımından ve büyüklük olarak o kadar küçük ülkeler ki, ülke demeye dili varmıyor insanın, ama yinede bağımsız ve hiç bir yere bağlı olmadıkları için sonuçta ülke statüsündeler, bizde sizler için bu gün, dünyanın en küçük ülkelerini bir araya getirdik, işte detaylar.
5.SAN MARİNO- 61 KM2
İtalya’nın Titano Dağı’nda yer alan ülkede 29 bin kişi yaşamakta.  Hiçbir ülkeyle sınırı bulunmayan San Marino, dünyanın en zengin ülkelerinden birisidir.

4.TUVALU- 26 KM2
Avustralya’nın bastısında ve Pasifik Okyanusu’nda yer alan ülke daha eskiden Ellice Adaları adıyla bilinmekteydi. 2012 verilerine göre ülkenin nüfusu 10.837’dir. Ülke, Polonezya Adalarında ve 58 km uzunluğunda, 9 mercan adasından oluşmaktadır.
3.NAURU-21 KM2
Eski adıyla Pleasant Adası. Pasifik Okyanusunun güneyinde yer alan Mikronezya ada ülkesidir. 1980 yıllarının başında ekonomisi yükselişe geçmiştir. Ülkede deniz kuşlarının dışkılarından meydana gelen guano rezervleri bulunmakta ve bu rezervler bazı mineraller açısından zengindir. 2014 verilerine göre ülkede nüfusu 10.0.84 kişidir. Ülkenin %90’lık kısmı işsizdir.
2-MONAKO-2 KM2
Fransa’nın Akdeniz kıyısındaki, Nice şehri civarında bulunan Fransız Rivierası boyunca uzanan bu ülkenin nüfusu 37.800 kişidir. Nüfusu ile Milyarder-Milyoner sayısı oranlandığı zaman dünyada en üst sıraya yerleşen bu ülke ayrıca Monte Carlo kentinde bulunan gösterişli kumarhaneleriyle de meşhurdur.
1-VATİKAN-0,44 KM2
Geldik listenin başına, dünyanın en küçük ülkesine. Vatikan İtalya’nın Roma şehrinde yer alır. Ülke, Hristiyanlar açısından büyük önem arz etmektedir. Katoliklerin başkenti konumunda bulunan Vatikan’da yerleşik halde bulunan kişi sayısı 842’dir. Ancak turistik açıdan önemli bir yer olduğu için bu sayı turistlerle birlikte 1500’ü geçmektedir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder