10 Tem 2019

WhatsApp’ın 15 maddede gizli özellikleri

WhatsApp’ın 15 maddede gizli özellikleri

WhatsApp’ın 15 maddede gizli özellikleri


Bu gün sizlere her an ve her yerde kullandığımız whatsapp ve herkesin az bildiği gizli özelliklerinden bahsedeceğim, işte detaylar. Günümüzde sıkça kullanılan uygulamalardan biri WhatsApp, insanlar arasındaki iletişimi sağlamakta oldukça etkilidir. Kişiye veya kişilere rahatlıkla mesaj gönderebilirsiniz. Bu uygulama artık bize yaşattığı konfor ile hayatımızın bir parçası olmuş ve vazgeçilmezler arasına girmiş durumdadır. Bu uygulama hakkında bilmeniz gereken bazı gizli özellikleri sizler için bir araya getirdik, işte Whatsapp ve pek bilinmeyen gizli özellikleri..
Whatsapp engel kaldırma
1. WhatsApp’ta herhangi bir sebepten ötürü birini engellediğinizde veya karşı taraf sizi engellediğinde ikinizde birbirinize mesaj atamıyorsunuz. Fakat aslında bu durum öyle değildir. Attığınız mesaj karşı tarafa ulaşmaktadır.
WhatsApp’ın 15 maddede gizli özellikleriArtık biri sizi engellediğinde veya siz birini engellediğiniz zaman, mesajınızı karşı tarafa iletebilirsiniz. Bu gerçekleştirmeniz için ayrı bir telefon hattına ihtiyacınız yoktur. Tek yapmanız gereken WhatsApp aboneliğinizi iptal etmenizdir. İptal edilen abonelikten sonra yeniden hesap oluşturarak sizi engelleyen kişinin engeli kalkmış oluyor. Böylelikle engeli kaldırmış oluyorsunuz.

Unutulmaması gereken bir durum vardır. Aboneliği iptal ederseniz tüm dahil olduğunuz gruplardan çıkış yapmış oluyorsunuz.
Hesabınızı silmek için şu adımları takip ediniz; Whatsapp’ı açın ve Ayarlar kısmına girin. Ardından Hesap bölümünü seçip Hesabımı Sil butonuna tıklayınız.
2. Attığınız mesajları kalın, üstü çizgili ya da italik yapmak isterseniz bu oldukça kolaydır. Tek yapmanız gereken şey yazdığınız metni seçerek araç çubuğundaki üç nokta simgesine dokunun. Buradan istediğiniz yazı düzenini seçin.
Bu uygulamanın yazı tipi özelliği yalnızca beta halinde olsa da çok yakında herkes tarafından kullanılabilecek bir format halini alacaktır.
Emoji Seçenekleri
3. WhatsApp’ta oldukça fazla emoji bulunmaktadır. Zaman zaman doğru emojiyi hemen bulmak zordur. Fakat artık istediğiniz emojiyi kelime kullanarak aramanız mümkün. Göndermek istediğiniz emojiyi ararken zorluk çekmenize gerek yoktur. Örneğin kurt gönderecekseniz emoji kısmından kurt aramak yerine arama kısmına yazıp hemen gönderebilirsiniz.

İletim zamanı
4. Yazışmalarınızı sürekli olarak takip etme şansınız yoksa gönderdiğiniz mesajın üzerine nasılı tutup “Bilgi” seçeneğine tıklayarak ne zaman iletildiğini ve ne zaman mavi tike dönüştüğünü rahatlıkla görebilirsiniz.
Grup mesajlarını sessize alma
5. Grubunuzdan sürekli bildirim alıp rahatsız oluyorsanız bununda kolayı var. “Grup bilgisi” seçeneğine girerek grup konuşmalarını belirli bir süre için sessize alabilirsiniz. Bu süre sekiz saat, bir hafta ya da 1 yıl olarak değişmektedir. Yalnızca grup değil kişiyi de sessize almanız mümkündür.
WhatsApp’ın 15 maddede gizli özellikleri
Toplu mesaj gönderme
6. Aynı anda birden fazla kişiye mesaj gönderebilirsiniz. Bunu yapmanız için “Sohbet” ekranına girip “toplu mesaj listesini” seçerek oradan göndermek istediğiniz kişilere mesajınızı gönderebilirsiniz. Gönderdiğiniz mesajı alan kişi başkalarına da yolladığınızı göremeyeceği için kendisini özel hissedebilir.
Veri kullanımını ayarlama
7. Gönderilen medya gruplarını indirmeyi kontrol altına almanız mümkündür. “Ayarlar” bölümüne girerek “Veri Kullanımı” kısmına tıklayıp “Medyanın otomatik olarak indirilmesi” ayarını değiştirebilirsiniz.
Cihazınızın “Ayarlar” kısmından “Mobil veri kullanırken” seçeneğine tıklayıp size gönderilen medyanın sadece Wifi’li ortamlarda indirmesini sağlayabilirsiniz. Bu sayede telefon faturanızın kabarık gelmesini önlemiş olursunuz. Çünkü gelen medya internetinizi harcayacaktır.
Otomatik yükleme kapatma
8. Cihazınızın galerisinde sizi utandıracak resimlerin olmasını istemiyorsanız WhatsApp’ın otomatik yükleme özelliğini kapatabilir ve bu durumdan kurtulabilirsiniz. Bunu yapmanız için de sohbet ayarlarına girip “Gelen medyayı kaydet” kısmını kapatarak fotoğrafların ve diğer medyanın otomatik indirme işlemini durdurmanız mümkündür.
Aramayı kolaylaştırmak
9. Bulmak istediğiniz mesajı aramak için iletiyi sürekli geriye doğru kaydırmak hem zahmetli hem de zaman kaybıdır. Eğer sonradan işinize yarayacağını düşündüğünüz mesajınız varsa yıldızla işaretleyerek işinizi kolaylaştırmış olursunuz. Merak etmeyin yıldızla işaretlediğiniz mesajdan karşı tarafın haberi olmayacaktır.
Yıldızla işaretlemek istediğiniz mesajın üzerine basılı tutarak çıkan yıldız simgesini seçiniz. Daha sonrasında sohbetin üzerine tıklayıp “Yıldızlı mesajlar” bölümüne girerek işaretlediğiniz tüm mesajları görebilirsiniz. Bu da sizin için bir kolaylıktır.
Whatsap web ile bilgisayar üzerinden konuşun
10. WhatsApp uygulamasına yalnızca cep telefonunuzdan değil bilgisayarınızdan da rahatlıkla girebilirsiniz. İş yerinizde bilgisayar başında otururken gelen mesajları okuyup cevaplayabilirsiniz. Bunun için bilgisayarınızdan Web.whatsapp.com adresine girip ardından telefonunuzdaki WhatsApp uygulamasından QR kodu ile sohbetinizi ekrana taşımanız mümkündür.
Grup Konuşmaları
11. Daha önce bir grup konuşmasında bulunduysanız, bu konuşmalara verilen isimlerin her ne kadar saçma olabileceğini biliyorsunuzdur. Artık grup konuşmalarının adlarını aklınızda tutmanıza gerek yoktur.
Eski grup konuşmanızı bulmak için yapmanız gereken konuşmanın içerisinde kimlerin olduğunu hatırlamanız olacaktır. Herhangi bir konuşmada görmek istediğiniz grup için kişinin üzerine tıklayarak onunla daha önce bulunduğunuz tüm grupların konuşmalarını rahatlıkla görebilirsiniz.
Cevap verme hatırlatma
12. Sizinde dahil olduğunuz grupta çok ilginizi çekmeyen bir konu hakkında konuşuluyorsa kendinize cevap vermeniz gerektiğini hatırlatmak için istediğiniz herhangi bir sohbeti “Okunmamış” olarak işaretleyebilirsiniz. Bu sayede konuşmanın yanında belirecek olan mavi nokta size cevap vermeniz gerektiğini hatırlatacaktır.
Günümüzde yalnızca beta halinde olan bu özellik ile bir konuşmayı sohbetler listenizin üst kısmına koymanız mümkündür. Bunun için ise tek yapmanız gereken şey istediğiniz sohbetin üzerine basılı tutarak ekranda beliren “pin” seçeneğini seçmenizdir.
Gece modu
13. WhatsApp gün geçtikçe yeni gelen güncellemelerle beraber kendisini geliştirmektedir. İnsanların daha fazla beğenisine sunarak gelişen bu uygulama en son “emoji arama” özelliği sayesinde emojilere hızlı erişim imkanı bizlere sağlamıştır. Üzerinde çalışmaları devam eden Gece modu adı verilen özellikle de daha koyu tonlarda bir uygulama olarak karşımıza çıkacaktır.
Gelecek günlerde yayınlayacağı gece modu bilindik gece modlarından biraz farklı olacak. Cihazınızdan gece giriş yapacağınız bu uygulama sizlere beyazın renk tonunu tersine çevirerek görsel anlamda iyileştirmeleri sunacaktır.
Gece çekilen fotoğraflarda netlik
14. Sunmaya hazırladığı ve üzerinde çalıştığı gece modu sayesinde artık gece çekilen fotoğraflar daha net olacaktır. Buna ek olarak gece karanlığında yapacağınız görüntülü konuşmada karanlık görünmeyeceksiniz. Bu sayede karanlıkta da rahatlıkla görüntülü konuşabileceksiniz.
WhatsApp’ın 15 maddede gizli özellikleri
Gönderilen mesajı silme geri alma
15. Yıllardır beklenen özelliği ile WhatsApp daha da kullanılabilir bir hale gelmiştir. Birine mesaj gönderdiniz ve gönderdiğiniz bu mesajdan pişman mı oldunuz? “Keşke göndermeseydim” cümlesi artık tarihe karışıyor. Çünkü WhatsApp öyle bir yenilik yaptı ki mesajınızı geri alabiliyorsunuz. Peki bunu nasıl yapacaksınız?
Whatsapp; iPhone, Android ve Windows Phone cihazlarında gönderilen bir mesajın nasıl geri alınacağını basitçe açıklamıştır. Geri al özelliği ile gönderdiğiniz mesajı geri alabiliyorsunuz. Fakat bunu yapmanız için en fazla 5 dakikanız vardır. 5 dakikadan sonra geçen süre de mesajı geri alamıyorsunuz. Mesajın geri alınıp alınamadığını da “mesaj geri alındı” şeklinde çıkan yazıdan anlayabiliyorsunuz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder