8 Tem 2019

Her gün kullandığımız İnternet Hakkında 15 ilginç bilgi

Her gün kullandığımız İnternet Hakkında 15 ilginç bilgi



Birçok kişinin kullandığı, vaktinin bir kısmını ayırdığı İnternet hakkında pek çok bilgi mevcuttur. Fakat bu bilgilerden bazıları sizleri oldukça şaşırtacaktır. İnternet, bilgisayarın da gelişmesiyle kendisini geliştirmiştir. Bugün kullandığımız modern İnternet World Wide Webyani kısaltılmış haliyle” www“nun başlangıcı İngiliz bilgisayar uzmanı Tim Berners-Lee ile başlamıştır. Zamanla daha da ilerleyerek insanların eğlence ve birbirleri ile olan ilişkisini etkilemiştir.
Geçmişi 1950’li yıllara dayanan bu sistem hakkında 15 şaşırtıcı bilgiyi sizler için derledik. Zamanla daha da ilerleyerek insanların eğlence ve birbirleri ile olan ilişkisini etkilemiştir. İnternet hakkında 15 şaşırtıcı gerçek hangileridir?
İnternet ile ilgili görsel sonucu

1. Dünyanın İlk Kurulan Web Sitesi Hala Varlığını Sürdürmektedir.
İlk internet sitesi 1989 yılının Mart ayında kurulmuştur. Günümüzde hala varlığını sürdürmekte ve ilk günkü tasarımına sahiptir. Merak edenler için CERN‘i ilgili bağlantıya tıklayarak incelemeniz mümkündür. Yeşil bir ekranla karşılaşacaksınız. Sakın endişe etmeyin kaçak veya korsan bir siteye giriş yapmadınız. 1989 yılındaki haliyle bir web sitesine girmiş oldunuz.
2. Dünyada Her Gün Yaklaşık Olarak 247 Milyar E- posta Gönderilmektedir.
Radicati Group adındaki bir firmanın yaptığı araştırmalara göre her gün yaklaşık 247 milyar e- posta gönderildiği tahmin edilmektedir. Buna ek olarak bu e- postaların %90′ ınını SPAM ve virüslerin kapladığı bilinmektedir. Mail adresinize gelen mesajları açarken dikkatli olmalısınız. Gönderilen mesajların büyük çoğunu virüs ve SPAM’ların oluşturması tehlikeli olabilmektedir.

Popüler sosyal medya uygulaması olan Twitter’da ilk tweet Jack Dorsey  tarafından 21 Mart 2006 yılında atılmıştır. Jack Dorsey bu tweet’i  “Just setting up my twttr.” ( Sadece twitter’ımı ayarlıyorum) şeklinde atmıştır. Bu bilgi Twitter kullanıcılarının dikkatini çekebilir.
4. Luis Fonsi – Despacito ft. Daddy Yankee Şarkısının Klibi Dünyanın En Çok İzlenen Videosu Olmuştur. 
Hemen hemen herkesin en az bir defa dinlediği veya ortamlarda denk geldiği Despacito şarkısı toplamda “3.309.830.502” görüntülenme başarısını yakalayarak dünyanın en çok izlenen videosu olma özelliğini almıştır. Oldukça sevilen bu şarkının görüntülenme sayısı siz bu yazıyı okurken bile büyük ihtimalle artmaktadır.
5. İnternet’i Bulan Tim Berners-Lee, Kraliçe Elizabeth tarafından şövalye ilan edilmiştir.
2003 yılında Kraliçe Elizabeth’in şövalye ilan ettiği Tim Berners-Lee, World Wide Web(www)’in kurucusu olarak bilinmektedir. İnternet ilk onunla başlamış ve günümüze kadar gelmiştir.
6. Dakikada 300 Saatlik Video: Youtube
İnternet hakkında şaşırtıcı özelliklerden birisi de Youtube’a dakikada yaklaşık olarak 300 videonun yüklenmesidir. Dünyanın hemen hemen her yerinde kullanılan en büyük çevrimiçi sitesi Youtube insanlar tarafında oldukça kullanılmaktadır.
İnternet ile ilgili görsel sonucu
7. Tanışma Sitelerinin Yıllık Olarak Gelirleri Yaklaşık 2 Milyar Dolardır.
Hem erkeklerin hem de bayanların yer aldığı bu sitelerin yıllık gelirleri yaklaşık olarak 2 milyar dolar olduğu tahmin edilmiştir. İnsanlar İnternet üzerinden birbirleri ile tanışırken bu sayede sitelerde iyi bir gelir elde etmektedir. Her iki tarafında şanslı olduğunu söyleyebiliriz.
8. Match.com Sitesi Üzerinden Tanışan İnsanlardan Yaklaşık Olarak 1 Milyon Çocuk Doğmuştur.
Dünyada birçok çevrimiçi tanışma sitesi mevcuttur. Bu sitelerden en çok sevilen ve kullanılan Match.com sitesinin yönetimi yaptığı araştırmalara göre bu siteyi kullanıp tanışan insanlardan 1 milyon çocuğun dünyaya geldiğini söylemiştir. Bu yönü ile Match.com başarılı bir işe imza atmıştır.
9. İnsanlar İnternetin Sadece Küçük Bir Bölümünü Kullanmaktadırlar.
Merak ettiğimiz veya araştırma yaptığımız şeylerin birçoğunu arama motorlarından rahatlıkla bulabiliriz. Bu arama motorları bizlerin aradığı şeyleri İnternet’in surface web olarak isimlendirilen yüzey kısmında bulmaktadır. Ancak İnternet’in görünmeyen bölümü de vardır: Deep Web. Burada gizli tutulan kayıtlar, aranması mümkün olmayan şeyler ve saklanan bilgiler vardır. Deep Web’in arkasından ise Dark Web gelmektedir. Bunu bir katmanlar olarak düşünebilirsiniz. Biz bu katmanların en üst yüzeyinde bulunmaktayız. Daha da aşağıları oldukça tehlikeli olmaktadır. Dark Web’te iddia edenlere göre devletler arası önemli bilgilerin bulunduğu söylenmektedir. Bizler oraya kadar erişim sağlayamadığımız için Dark Web hakkında herhangi bir yorum yapamıyoruz.
10. 1990 yılında IMDb kurulmuştur.
21 Ekim 1990 yılında kurulmuş olan dizi ve film dünyasının en önemlisi IMDb, kurulduğu yıldan itibaren dizi ve filmlere puan vermektedir.
11. Son 5 Yılda 50 Milyon Kullanıcı Artmıştır. 
Yapılan araştırmalara göre televizyon son 13 yılda, Radyo son 38 yılda 50 milyon kullanıcıya ulaşırken İnternet sadece 5 yıl içerisinde bunu başarmıştır.
12. Fiber İnternetin Gelmediğinden Dolayı ABD Toplamda 400 Milyar Dolar Kaybetmiştir.
1990 yılında o dönemin ABD yönetimindeki Clinton, halkın fiber optik aracılığı ile herkesin yüksek hızda İnternet kullanmasını önermiştir. Bu önerisinin ardından Telekom firmaları da devreye girerek bunu yapacaklarını ancak bir teşviğe ihtiyacı olduklarını belirtmişlerdir. Hükümet ise Telekom’a destek vermek için halktan alınan vergileri iptal etmiş ve firmalara gereken desteğini vermiştir. Hükümetin desteğini alan firmalar fikirlerini değiştirmiş ve fiber İnternet’e geçmemişlerdir. Günümüzde Amerika’da hala fiber ağı bulunmamaktadır. Hükümetin vergi indirimi toplamda 400 milyar dolar zarara mal olmuştur.
13. Norveç Halkının %98’i Aktif İnternet Kullanıcısıdır.
Amerika Birleşik Devletlerinin yaklaşık %88’i İnternet kullanırken bu sayı Norveç ülkesinde %98’i bulmaktadır. Neredeyse halkın tamamı İnternet kullanıcısıdır diyebiliriz.
14. Youtube’nın Telif Robotları Günde 100 Seneden Fazla Video Taramaktadır.
Bu robotlar işlerini iyi yapmaktadırlar. İnternet ortamında emek hırsızı oldukça fazladır. Bu emek hırsızlığının önüne geçmek için kurulmuş olan telif kontrol yazılımları vardır. Bu yazılımlardan en gelişmişini kullanan Youtube’dir. Popüler sosyal medya; Youtube’nin telif kontrol yazılımı tarafından gerçekleştirdiği robotları günde yaklaşık olarak 100 yıl uzunluğunda video tarama gerçekleştirmektedir.
15. Günde Ortalama 30.000 Web Sitesi Saldırıya Maruz Kalmaktadır.
İnternet’te gezinmek oldukça kolaydır fakat siber güvenliği sağlamak ise kolay olduğu kadar bir o kadar da zordur. Hacker’lar bilgisayar başlarına oturarak hemen hemen her gün kolayca erişim sağlayabilecekleri web sitelerini taramaktadırlar. Bu tarama yaklaşık olarak 30.000 web sitesi kadardır. İlginç tarafı ise bu rakamın sadece 1 günde elde edilmesidir.
Yazar: XYZ


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder